A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A spanyol miniszterelnök a nyakkendő mellőzésével spórolna az energián


Sajátos módon spórolnának az energián a spanyolok.


Pedro Sanchez pénteken intézett beszédet a köz- és magánszektorban dolgozó spanyolokhoz, akiktől azt kérte, hogy a nyári kánikulában ne hordjanak nyakkendőt, így nem kell majd annyit klímázni, magyarul tudnak az áramon spórolni – írja a BBC.

A miniszterelnök hozzátette, kormánya hétfőn sürgős energiatakarékossági intézkedéseket fog elfogadni, tekintve, hogy az európai országok az ukrajnai háború miatt egyre inkább szeretnék mérsékelni függőségüket az orosz gáztól. A politikus madridi sajtótájékoztatóján egyébként maga sem hordott nyakkendőt, ezzel is demonstrálva kérését.

Pedro Sanchez kormánya egy olyan energiatakarékossági rendeleten dolgozik, mely arra ösztönzi vállalkozásokat, hogy lehetőség szerint tartsák zárva az ajtókat, megakadályozandó a klímaberendezések által generált hideg elszökését. Az elmúlt két hétben több mint ötszázan vesztették életüket Spanyolországban a rendkívüli hőhullámokban, pénteken Madridban 36, Sevillában 39 fok volt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések