A vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a 40 éves borsodi nővel szemben, aki intézkedő rendőrökre támadt. A vádhatóság július 6-i közlése szerint az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó bűncselekmények miatt büntetett nővel szemben az elmúlt fél évben többször is intézkedni kellett.

2021 novemberében a rendőrök a nő pszichiátriai és alkoholproblémái miatt kértek mentőt, mire ő trágár módon becsmérelte az egyenruhásokat. A rendőrök jelezték: ha nem hagyja abba, feljelentik. Felszólításuk azonban nem hatott.

Idén márciusban garázdaság szabálysértés miatt volt szükséges a terhelt előállítása. A nő ezúttal a szabálysértési eljárás vezetője, majd a jegyzőkönyv aláírásának megtagadása miatt alkalmazott hatósági tanú szidalmazásába kezdett. Annyira fenyegetően viselkedett, hogy az őrzésére rendelt egyenruhás közbelépett, mire a nő belemélyesztette a körmeit a kézfejébe, majd többször lábon rúgta. Ekkor testi kényszer alkalmazásával földre vitték, de nem sikerült megakadályozni, hogy az elvezetése során ne próbáljon megharapni egy embert (a vastag ruházat miatt nem sikerült sérülést okoznia).

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés, valamint becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Tiszaújvárosi Járásbíróságon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!