A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az új KATA törvény ellen tüntető tömeg lezárta a Margit Hidat


Az új KATA törvény ellen a Parlament elé szervezett tüntetést az idő rövidsége miatt nem jelentették be - elvben a történésekre reagáló demonstrációknál ez nem is feltétel. 
 
Az esemény a Facebookon szerveződött, illetve hát ott lett meghirdetve. 
 
Megszervezve a szó szoros értelmében nem lett, az oldalon panaszkodnak is rá, hogy még az se volt egyértelmű az esemény oldalán, hogy pontosan hol is tartanák az eseményt, azt csak egy posztban említette az esemény gazdája.
 
A parlament előtti térre meghirdetett demonstráció közel egy órát tartott, amikor is elindult a tömeg, hogy lezárja a Margit Hidat.

A tömegben több ételfutárt is látni. Néhány politikus is feltűnt a Kossuth téren, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából, Bedő Dávid a Momentumból. Az esemény teljesen békés keretek között zajlik, nincs is nagy rendőri készültség.

Néhány perccel 11 óra előtt a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc elkezdte skandálni, hogy zárják le a Margit hidat, majd a Momentum-frakció tagjai és a párt más politikusai azt kiabálták, hogy „Gyertek velünk!”. Ezután a tömeg egy része elindult a Kossuth térről a Margit híd irányába
 
Értesüléseink szerint a tömeg csoportszigetekben a Margit Híd pesti hídfőjétől a Margit Szigeti lehajtóig foglalta el a Duna-hidat. 
 
Közbe a rendőrség felszólította a tömeget, hogy az úttestről menjen a járdára, de úgy látszik, hogy erre nem sokan hajlandóak.

Részletek hamarosan

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések