A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

444: Németországban nem fogadnak magyar vendégeket Orbán Viktor miatt


Íme a 444 kamu-sztoria ismét, amiben név persze megint nem szerepel.


G., a multicégnél dolgozó fiatal dunántúli családapa szenvedélye a sziklamászás. Társaival augusztus közepén németországi mászótúrára készülnek, amihez jó előre lefoglaltak két szálláshelyet a booking.com-on. A korai foglalás oka a jobb ár mellett az volt, hogy 2 kutyát is visznek magukkal, így jóval kisebb kínálatból lehet választani.

G.-t most kellemetlen meglepetés érte. Üzenetet kapott ugyanis az egyik német szállásadótól, egy lakását kiadó magánszemélytől. A következő tartalommal:
“Kedves Uram vagy Hölgyem, a magyar miniszterelnök legutóbbi kijelentései után nem kívánok magyarországi vendégeket fogadni. Éppen ezért kérem, hogy törölje a foglalását.”

A vendéglátó nyilvánvalóan Orbán Viktor a “fajkeveredés” rasszista terminológiáját használó tusványosi beszédére utalt.

G.-ék első reakciója az volt, hogy nem mondták le a szállást, és szerdán írtak a booking.com-nak, miközben a házigazdának annyit üzentek, hogy semmiképp se mondják le a foglalásukat. Azért nem, mondta G. a 444-nek, mert kevés az opció, és most már csak tripla annyiért, akár 1000 euró feletti összegért tudnának hasonló szállást bérelni, mint eredetileg.

A szerdai megkeresésre a booking.com csütörtökön délelőtt még nem reagált, amint megteszik, újra jelentkezünk. G. azt várja a szállásfoglaló oldaltól, hogy azonos áron biztosítsanak nekik hasonló színvonalú szállást.

Amikor a véleményéről kérdeztem, azt így foglalta össze:
“A véleményem nem számít, de Orbánnak nem kellene ilyeneket beszélnie mint felelős vezetőnek. A szállásadó reakciója pedig nonszensz. Ugyanúgy diszkriminál minket.”

G. elmondása szerint azért volt hajlandó beszélni egyáltalán az ügyről, mert örülne, ha lenne valami visszhangja annak, hogy itt tartunk “és tennünk kéne valamit. Lassan kiraknak minket az unióból.”

G. és barátai azt még nem döntötték el, hogy ha a Booking esetleg nem lenne hajlandó közbelépni és alternatív szállást szervezni nekik, akkor kockáztatnak-e és megpróbálják-e mégis elfoglalni a lefoglalt szállásukat a magyarokat elutasító házigazdánál. B opciónak van például egy kutyás kemping is a képben.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések