A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: A Ryanair hozzáállásának meglesz a következménye


A miniszter arról is beszélt, hogy az európai elit politikai programja elszakadt az európai emberek valós igényeitől, „ez már a bevándorláspolitikában is egyértelmű volt”, friss példaként pedig az energiaszankciókat említette.


„Mindent támogattunk, amit a közösség egésze is, így az egyes szankciós csomagokat is, noha voltak elvi fenntartásaink. Én Magyarországot egy elvi alapon álló, korrekt együttműködő partnerként látom, de amikor ideológiai őrületek ejtik rabul az uniót, megőrizzük a józanságunkat. Hiszen tudunk különbséget tenni aközött, hogy gázzal vagy ideológiával lehet-e fűteni” – nyilatkozta Varga Judit a Magyar Nemzetnek.

Az igazságügyi miniszter szerintha a valóságot és a tényeket nézzük, akkor nincs probléma, nem érezhető, hogy Magyarország kilógna a sorból akármilyen uniós cselekvés terén. Leszögezte: azért, mert bizonyos alapvető elvi kérdésekben nem értenek egyet a partnerek, nem jelenti azt, hogy ne tudnának együttműködni pragmatikus alapon. Varga Judit egyébként úgy véli, hogy az európai elit politikai programja elszakadt az európai emberek valós igényeitől, „ez már a bevándorláspolitikában is egyértelmű volt”, friss példaként pedig az energiaszankciókat említette.

A miniszter elmondta: főként ideológiai téren naiv dolog nyugvópontot várni, de el lehet jutni olyan állapotba, ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

A minisztert megkérdezték a Ryanair-ügyről is.

„A Ryanair viselkedése alapvetően nem fest jó képet a vállalat működéséről. A beérkezett panaszok száma alapján, amelyeket lekértem, indokolt lenne az extraprofitadón kívüli helyzetekben is megvizsgálni, hogy tisztességes piaci magatartást folytatnak-e. A fogyasztóvédelem feladata a célvizsgálatok kezdeményezése, hiszen lehet, hogy egyes cégek folyamatos, tisztességtelen tájékoztatási gyakorlatot folytatnak, és hiába takaróznak az általános szerződési feltételekkel, ha már az önmagában tisztességtelen. Van jogi keret arra, hogy ezt az arroganciát, ami sok állampolgárunk számára nagyon sérelmes, közelebbről megvizsgáljuk. Ezért is rendelt el június 21-én soron kívüli témavizsgálatot az Igazságügyi Minisztérium a társasággal szemben” – mondta erről a miniszter.

Hozzátette: a Ryanair hozzáállásának meglesz a következménye.


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések