A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajon milyen lesz Berki Krisztián síremléke? Édesanyja és Mazsi még nem tudott megegyezni


Hamarosan egy hónapja, hogy tragikus hirtelenséggel, mindössze 41 éves korában elhunyt az ismert médiaszemélyiség. 

Immár kilenc napja, hogy végső búcsút vettek Berki Krisztiántól a Farkasréti temetőben.  Az élete derekán, tragikus hirtelenséggel elhunyt médiaszemélyiséget a sírkert egyik legszebb részén temették el, közel a művészparcellához. A Bors péntek reggel látogatott ki a kétgyermekes apuka sírjához, hogy megnézzék, milyen állapotban van több mint egy héttel a búcsúztató után.

Nos, a látvány szívszorító volt. Berki ikonikus fekete-fehér fotója mellett még mindig halomban álltak a virágok (egy vörös rózsát is találtak a síron) és a koszorúk, igaz, a nyári meleg miatt előbbiek egy kicsit elhervadtak.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy Berki Krisztiánnak milyen sírkövet szeretnének állítani a gyászoló szerettei. A Bors megkérdezte az édesanyját, Júlia asszonyt, aki szomorúan sóhajtva elmondta, vannak már elképzelések, de sem ő, sem Mazsi nincs még lelkileg olyan állapotban, hogy leüljenek egyeztetni a témával kapcsolatban.

"Még nem hoztuk meg a döntést, de az biztos, hogy valami gyönyörű, nagy, grandiózus síremléket szeretnénk a fiamnak. Hiszen ilyen illik az ő személyiségéhez. Viszont az az igazság, hogy Mazsival még nem beszéltünk erről, még képtelen vagyok egyeztetni a fiam sírkövéről. Lelkileg ahhoz még nem vagyunk elég erősek, bár csütörtökön meglátogatott engem. Az unokámat, Emma Katerinát is elhozta" – árulta el lapunknak Júlia asszony, akinek a hangján is érződött, mennyire megviselte a fia halála.

Nem jó ötlet elkapkodni a sírkő felállítását

Az általános eljárás szerint egyébként körülbelül három hónappal a temetés után lehet sírkövet állítani elhunyt szerettünknek, igaz, érdemes lehet tovább várni. A felásott földet ugyanis hiába egyengetik a temetést követően, meg kell várni, hogy az természetes módon leülepedjen, összetömörödjön. Máskülönben a túl hamar felállított sírkő a föld további mozgása következtében nagy eséllyel megsüllyed, megdől. Ezért sok szakember azt tanácsolja, hogy a családtagok akár egy évet is várjanak a megrendeléssel. A várakozásnak természetesen érzelmi vagy vallási oka is lehet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések