Hirdessen itt

Üzent az ukrán házelnök: A világot nem Zelenszkij kijelentései, hanem a magyar kormány álláspontja döbbenti meg


Az ukrán házelnök szerint nem országa elnökének kijelentéseit, hanem a magyar kormány döntéseit figyeli a világ értetlenséggel. 

Ruszlan Sztefancsuk úgy véli, a magyar embereknek el kell engedniük a múlt problémáit és személyes sérelmeiket, és arra kell figyelniük, mire van szükségük a kárpátaljai magyaroknak.

Az Ukrán Legfelsőbb Tanács elnöke, Ruszlan Sztefancsuk Facebook-bejegyzésben reagált Kövér László magyar házelnök nyilatkozatára, miszerint

„az ukrán elnök magatartását az egész világ ámulattal és értetlenséggel figyeli”.

Az országgyűlés házelnöke a HírTV-nek adott interjújában a háborúról és a magyar–ukrán viszonyról is beszélt.

Sztefancsuk posztjában azt írta,

a világot nem Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentései, hanem a magyar kormány álláspontja döbbenti meg és zavarja, amely továbbra is besározza Ukrajnát, és fényezi Oroszországot.

Hozzátette: „a magyar parlamenttel ellentétben ők Ukrajnában vannak, beleértve a kárpátaljai magyarokat is, és meg vannak győződve arról, hogy Ukrajna nemsokára győzni fog.”

Véleménye szerint „a magyar embereknek el kell engedniük a múlt problémáit és személyes sérelmeiket, és meg kell hallgatniuk, hogy mire van szükségük a kárpátaljai magyaroknak. Ez pedig nem más, mint fegyverek, amelyekkel meg tudják védeni az otthonukat az orosz hadseregtől”. 

Nem kell spekulálni azon, hogy ez a fegyver ellenük lesz használva, elrejtve emögé, hogy nem akarnak segíteni. Az ilyen kijelentések cinikusak, felelőtlenek, szégyenteljesek, és az orosz agresszor kezére játszanak
– fogalmazott végül az ukrán házelnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések