A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jakab ma repülhet a Jobbik frakciójából is: úszhat a munkalakás


Információink szerint a párt képviselőcsoportjában is megelégelték a napokban lemondott pártelnök politikáját.

"A Jobbik hétfői frakcióülésen kizárhatják Jakab Pétert a párt parlamenti képviselőcsoportjából"- értesültünk egy régi jobbikos politikustól, aki szerint a volt pártelnökkel szembeni elégedetlenség legyűrűzött a párt valamennyi szintjére. Arról azonban nincs információja, hogy ha a frakcióban valóban meghozzák a megalázó döntést, akkor a politikus lemond a mandátumáról, vagy átül a függetlenek közé.

Ha információink szerint alakulnak a dolgok, és a politikus független képviselőként folytatná, akkor elesne számos kedvezménytől. Így többek között kevesebb felszólalási lehetőséget kapna, nem viselhetne bizottsági tisztséget, kevesebb forrást biztosítanának a munkatársakra, és meg az is lehet, hogy 

bukná a hírhedt munkalakását.

Megkérdeztük Jakab Pétertől és Potocskáné Kőrösi Anitától, igazak-e az értesüléseink, miszerint kirakhatják a volt pártelnököt a képviselőcsoportból. Amint valamelyikük válaszol a megkeresésünkre, frissítjük a cikkünket.

Egyelőre az is bizonytalan, hogy Jakabnak lesz-e a pártban maradása, az mindenesetre biztos, hogy május vége óta következetesen mellőzi a #jobbik használatát a közösségi oldalán.

Mint ismert, a Jobbik katasztrofális választási vereséget szenvedett az április parlamenti választáson a baloldali összefogás részeként, ami után egyre többen kérdőjelezték meg Jakab vezetői képességeit. Bár a politikust újraválasztották a párt májusi tisztújító kongresszusán, az elnökségen belül kisebbségbe került. A vegyes felállásnak nem lett jó vége, hiszen kiújultak a szervezeten belüli konfliktusok és komoly hatalmi harcok kezdődtek.

Jakab váratlanul egy posztban kezdeményezett vizsgálatot helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita ellen, ekkor már látszott, hogy súlyos feszültségek vannak a szervezeten belül. A kísérlet nem jött be, és szépen lassan elfogyott körülötte a levegő. Nem sokkal a párt országos választmányának múlt heti ülése előtt Facebook-oldalán jelentette be, lemond pártelnöki tisztségéről.

Átmenetileg Jakab helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita vezeti a szervezetet, az újabb tisztújításról egyelőre még nincsenek információk.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések