A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint harminc embert csaptak be internetes hirdetésekkel


32 rendbeli szabálysértési értéket meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 24 éves büntetett előéletű gelénesi férfi ellen, aki internetes csalásokat követett el, illetőleg egy 26 éves büntetlen előéletű szintén gelénesi férfi ellen, aki 6 rendbeli ugyanilyen bűncselekményt valósított meg.


A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a két férfi a vádbeli időszakban állandó munkahellyel és rendszeres munkaviszonyból származó jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározták, hogy internetes csalások elkövetése útján fognak rendszeres jogtalan haszonra szert tenni. A 26 éves férfi 2018 decembere és 2019 októbere közötti időszakban két internetes apróhirdetési portálon valótlan tartalmú hirdetéseket adott fel: eladásra kínált különböző típusú mobiltelefonokat és játékkonzolokat úgy, hogy valójában nem rendelkezett ezen termékekkel, de azok vételárát előre kérte átutalni egy általa használt bankszámlára. Valójában nem állt szándékában a megrendelt termékeket elküldeni a vevők részére, ily módon a sértetteket tévedésbe ejtette, a megrendelt áruk után kifizetett vételárak révén rendszeres haszonra tett szert.

A férfi 6 sértettet károsított meg országszerte egyenként 3 ezer forint és 45 ezer forint kárt okozva a részükre, összesen 191.500 forinttal gazdagodott a bűncselekmények elkövetése révén. A másik terhelt, a 24 éves férfi 2020. május-június hónapjában ugyanilyen módszerrel 32 sértettet károsított meg annyi különbséggel, hogy ő kerti trambulinokat hirdetett meg eladásra, amelyekkel a valóságban nem rendelkezett és két hónap leforgása alatt a bűncselekmények elkövetése révén közel 700 ezer forintos jogtalan haszonra tett szert.

A járási ügyészség a terheltek beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a 24 éves férfit végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a 26 éves férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, és kötelezze őket a sértettek részére okozott kár megtérítésére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések