A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki késsel támadt volt élettársára.


A vádirat szerint a korábban élettársi viszonyban álló pár közös gyermekét az apa nevelte kizárólagosan, míg a vádlott hétvégente volt jogosult a gyermek láthatására, szülői felügyeleti joga szünetelt.

Tavaly június 5. napján a vádlott a láthatás során a gyermekével egy ismerősénél volt egy Szeged melletti településen és éjjel ittas állapotban azzal hívogatta a sértettet, hogy eltűnik a kiskorúval. Az apa ekkor közölte a vádlottal, hogy elhozza a gyermeket és a rendőrséget is értesíti. A nő a beszélgetést követően felébresztette a gyereket és a ház ablakán kimászva akart onnan távozni, de ebben a lakók megakadályozták. Röviddel ezután ért a helyszínre a sértett, akit a vádlott a karjában a közös gyermekükkel és kezében egy késsel megfenyegetett, hogy leszúrja, majd megpróbált elfutni.

A sértettnek sikerült a vádlott kezéből a gyermeket kivennie és őt védve, a karjaiban tartva hátat fordított a késsel támadó vádlottnak. A nő a férfit a védekezése ellenére nyaktájékon szúrta és a kezét is megsebesítette, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A vádlott ezután a kést eldobva a házba menekült, az időközben kiérkező rendőrök onnan állították elő. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, a súlyosabb vagy akár a halálos sérüléseket a férfi védekezése hárította el.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!