A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Szexelj biztonságosan” – kijött az amerikai járványügyi központ útmutatója a majomhimlő kapcsán


Virtuális szex, ruhák megtartása, kézmosás – többek között ezekkel próbálja meg felvenni a harcot a központ a majomhimlő ellen.

Kétoldalas útmutatóval jelentkezett az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC), amelyben olyan tanácsok, praktikák, követendő szabályok szerepelnek, amelyekkel a majomhimlővel való fertőzés kockázatát szeretnék minimalizálni. 

Mint a CDC írja, a majomhimlő „többnyire közvetlen személyes érintkezéssel” terjed, és hangsúlyozzák, hogy „akárki fertőzőképes lehet”.

A fertőzés elkerülése érdekében a CDC a következőket javasolja: 

  • Lehetőleg a felek „virtuálisan szexeljenek”
  • Önkielégítést illetően a felek tartsanak legalább 2 méteres távolságot, ne nyúljanak egymáshoz, és ha látnak bőrkiütést, ahhoz se nyúljanak
  • Lehetőleg ruhában szeretkezzenek a felek, minimalizálják a közvetlen bőrkontatkust
  • Kerüljék a csókolózást
  • Mossanak kezet, sőt, fertőtlenítsék a „fétistárgyaikat, szexjátékszereiket, és minden szövetet szeretkezés után”
  • Igyekezzenek minél kevesebb partnerrel nemi kontaktust létesíteni

A CDC emellett azt javasolja: ha valaki a majomhimlő tüneteit észleli magán, keressen fel egy egészségügyi dolgozót, és készüljön fel arra, hogy minden kontaktjáról be kell számolnia, akivel „az elmúlt 21 napban szoros, személyes, szexuális kontaktusra volt”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések