A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos a migrációs helyzet


A déli határszakaszon járt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki szerint rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál. Péntektől vasárnapig 1461 határsértővel szemben intézkedtek hazánkban az egyenruhások. Megyénkben egy embercsempészt is letartóztattak.


Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál. Az idei évben több mint duplájára emelkedett azok száma, akik engedély nélkül próbáltak bejutni hazánkon keresztül az Európai Unió területére – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán, miután a hétvégén sze­­mélyesen tájékozódott a déli határszakaszt őrző katonák körülményeiről.

Hozzátette, a biztonság alap­­vető nemzeti érdekünk, és ennek a biztonságnak garanciá­­ja a magyar honvédség, akikre mindig, minden körülmények között számíthatnak a magyar emberek.

A kormány álláspontja egyértelmű: a migrációs problémákat a kiindulópontjukon kell kezelni, ezért a Magyar Hon­védség a következő években is fenntartja vállalásait a missziós részvételek esetében – jegyezte meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 1461 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák az elmúlt hétvégén. Pénteken 501, szombaton 495, vasárnap 459 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A hétfő hajnalban közzétett adatok szerint Csongrád-Csanád megyében vasárnap 392 határsértőt tartóztattak fel összesen 12 megyei település közigazgatási területén, majd hétfő reggelig újabb 138 migránst tartóztattak fel.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy indítványukra a Szegedi Járásbíróság letartóztatta azt az ukrán embercsempészt, aki pénteken öt migránst segített át a határon. 

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések