A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soha nem akarja elismerni azokat a területeket az EU, amiket az oroszok erőszakkal vesznek el


Nagy az esélye annak, hogy Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megszállt területei „kérvényezzék” az Orosz Föderációba való felvételüket.

Ezt várhatóan egy olyan „népszavazás” fogja megelőzni, mint amelyet Donyeck és Luhanszk függetlenné válása, valamint a Krím-félsziget Orosz Föderációhoz való csatlakozása előzött meg – vitatható körülmények közötti, elsöprő többséggel záródó referendum.

Az Európai Unió viszont jelezte, hogy az ilyen szintű erőszakos integráció szembemegy a nemzetközi joggal és az ENSZ Alapokmányával, még inkább aláásná Ukrajna területi integritását és szuverenitását, ezért nem fogják elismerni a területek Oroszországhoz való csatolását – írja az Ukrinform.

Az Európai Unió ezen felül mélyen elítélte a Vlagyimir Putyin által kiadott rendeleteket, melyek egyszerűbbé teszik az orosz állampolgárság és az orosz útlevelek biztosítását Herszon és Zaporizzsja megye lakóinak.

Az uniós deklaráció ezen felül elítéli, hogy Oroszország a demokratikusan megválasztott ukrán tisztviselőket erőszakkal akarja leváltani, valamint párhuzamos fizetőeszközként be akarja vezetni a rubelt ezen területekre.

Az Európai Unió ezen felül ismét jelezte elkötelezettségét Ukrajna függetlensége, szuverenitása és területi integritása iránt és azt követeli Oroszországtól, hogy azonnal és feltétel nélkül vonja ki a csapatait és katonai felszereléseit Ukrajna területéről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések