A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sikeresen vizsgáztak Heves megye rendészeti tagozatos diákjai


Az egri Kossuth Zsuzsanna szakközépiskolából közel negyven diák vett részt harmincötórás szakmai gyakorlaton az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen.


Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte portálunkkal, hogy az iskola és a megyei katasztrófavédelem között évekre visszanyúlóan kiváló a kapcsolat, az oktatási intézmény rendészeti tagozatos diákjai minden évben, a nyári szünet első hetében megjelennek az egri tűzoltó laktanyában. A tanulók az elméleti képzést a tanév során az iskolában megkapták, majd az egri tűzoltók segítették a gyakorlati tudásukat bővíteni a tűzvédelem, iparbiztonság és polgári védelem terén.

A vezetők és a beavatkozó állomány tagjai bemutatták a katasztrófavédelem rendszerét, elmondták, hogy a különböző beosztások milyen feladatkörrel járnak, bemutatták milyen jogszabályok szerint végzik hivatásukat, illetve tűzmegelőzési tanácsokat is kaptak a sulisok. Az egy hetes tanulást és gyakorlást egy vizsga követte, melyen először tesztet töltöttek a fiatalok, majd ahogyan a tűzoltóktól tanulták, szakfelszereléseket használva, tömlőkből vízsugarat szereltek és megmutatták milyen taktikával leggyorsabb a tűz oltása.

A diákok szorgalma meghozta gyümölcsét, szerdán mindannyian sikeresen levizsgáztak, így számukra eljött a nyári pihenés időszaka.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések