A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít kedden bíróság elé egy borsodi férfit.


A rendelkezésre álló adatok szerint a középkorú férfi 2022. június 25-én este nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd 23 óra körül egy ózdi nemzeti dohánybolt előtt baráti társaságával további szeszes italt fogyasztva hangoskodott. A társaság agresszív, megbotránkoztató magatartása miatt a dohánybolt eladója segélyhívásban rendőri intézkedést kért.

A bejelentésre három, az Ózdi Rendőrkapitányság állományában szolgálatot ellátó rendőr érkezett a helyszínre, majd a bejelentő meghallgatását követően a férfival és további négy személlyel intézkedtek. A férfi és két társa a többszöri rendőri felszólítás ellenére is tovább folytatta szabálysértő magatartását, ezért őket az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították.

A küzdősportokban járatos, erős testalkatú férfi a szolgálati gépkocsiban az előállításában megerősítő erőként közreműködő két rendőrt szidalmazva megveréssel fenyegette meg, majd a kapitányság folyosóján vele szemben intézkedő rendőr őrmestert is többször ugyanígy fenyegette agresszívan felé lépve, miközben egy jelen lévő másik rendőr irányába is fenyegetően indult meg.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető sem a gyanúsítás közlése, sem őrizetének elrendelése ellen nem élt panasszal, vallomást tett, cselekményét kezdetben csak részben ismerte el, majd az egyik rendőr által testkamerával rögzített felvétel elé tárását követően teljes körűen beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az ügyészség a büntetlen előéletű férfit a  napon az Ózdi Járásbíróság elé állítja.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a tárgyaláson végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta - közölte az Ügyészség.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!