A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin figyelmeztet: új célpontokat fognak támadni, ha rakéta-sorozatvető rendszereket kapnak az ukránok


Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televíziós csatornának adott interjújában kommentálta az ukrajnai helyzetet, beleértve az Egyesült Államok döntését, hogy újabb fegyvereket küldenek Kijevnek.


LÉGVÉDELMI RENDSZEREINK ÚGY TÖRIK ÖSSZE ŐKET, MINT A DIÓT, TÖBB TUCATNYI MEGSEMMISÜLT – MONDTA AZ OROSZ ELNÖK.

Oroszország le fogja vonni a következtetéseket az amerikai nagy hatótávolságú rakéták Ukrajnába történő szállítása ügyében – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a vasárnap közölt interjúban.

HA EZEKET LESZÁLLÍTJÁK, LE FOGJUK VONNI A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉSEKET, ÉS HASZNÁLNI FOGJUK A FEGYVEREINKET, AMELYEKBŐL VAN ELÉG, HOGY CSAPÁST MÉRJÜNK AZOKRA A CÉLPONTOKRA, AMELYEKRE EDDIG MÉG NEM MÉRTÜNK CSAPÁST – MONDTA

Az elnök megjegyezte, hogy az amerikai rakétarendszerek Kijevbe szállítása az ukrán haditechnikai eszközök pótlásához kapcsolódik.

Az orosz elnök elmondta azt is, hogy a Joe Biden amerikai elnök által kedden megerősített, amerikai gyártmányú, rakéta-rendszerek szállítása valószínűleg nem hoz semmi újat a kijevi erők számára.

Az ukrán hadsereg már rendelkezik szovjet és orosz tervezésű Grad, Szmercs és Uragan típusú rendszerekkel – magyarázta. A hatótávolság nem magától a rendszertől, hanem a használt rakétáktól függ. És amit az ügyben megtudtunk, annak semmi köze az ukrán rezsimbe vetett bizalomhoz.

Az orosz elnök szerint az egész “felhajtásnak” a Kijevbe irányuló további fegyverszállítások körül “egyetlen célja van – a fegyveres konfliktus minél további elhúzása”.

A héten Joe Biden amerikai elnök új katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, amely HIMARS többszörös rakétavetők és lőszerek szállítását tartalmazza. Moszkva ugyanakkor többször megjegyezte, hogy a nyugati fegyverszállítások Kijevnek csak meghosszabbítják az ellenségeskedést.

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy minden nyugati fegyverszállítmány, amely Ukrajna területére érkezik legitim célpontnak tekintenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések