A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország: a Pentagon katonai, biológiai célok tesztpályájaként használta Ukrajnát


„A Pentagon állításai megerősítik, hogy az USA veszélyes globális katonai biológiai programot folytatott a kelet-európai országban”.  


Csütörtökön a Pentagon közzétett egy adatlapot, amely megemlíti, hogy az elmúlt 20 évben az Egyesült Államok 46 különböző civil laboratóriumnak, egészségügyi létesítménynek és betegségdiagnosztikai központnak nyújtott támogatást Ukrajnában.

A Pentagon állításai a most elhíresült ukrajnai biolaboratóriumokkal való együttműködés állítólag békés jellegéről csak megerősítik, hogy az USA veszélyes globális katonai biológiai programot folytatott a kelet-európai országban – mondta pénteken a TASZSZ-nak Irina Jarovaja, az orosz Állami Duma alelnöke, aki társelnöke az ukrajnai biológiai laboratóriumok működését vizsgáló parlamenti bizottságnak.

„A Pentagon információi nem hagynak kétséget afelől, hogy az USA veszélyes globális katonai biológiai projektjéről van szó” – mondta.

A törvényhozó biztos benne, hogy miközben titkosnak minősített információk állításai mögé bújik, „a Pentagon katonai biológiai hírszerző hálózatot és katonai biológiai kísérleti terepet hozott létre”.

A törvényhozó szerint a vírusok és kórokozók felhasználásával az USA „nemcsak a dollár dominanciáját és más országok gazdasági függőségét kívánja exponenciálisan növelni, a Pentagon közvetlenül emberek millióinak életét akarja irányítani, egész nemzeteket és országokat akar kiiktatni”.

„A közös cél itt az, hogy ne engedjük megvalósulni ezt a tervet, mert ez halálos az egész világra nézve” – hangsúlyozta a duma helyettes szóvivője.

Csütörtökön a Pentagon közzétett egy adatlapot, amely megemlíti, hogy az elmúlt 20 évben az Egyesült Államok 46 különböző civil laboratóriumnak, egészségügyi létesítménynek és betegségdiagnosztikai központnak nyújtott támogatást Ukrajnában. Washington azt állítja, hogy ennek az együttműködésnek „békés” céljai voltak.

Korábban az Állami Duma és a Föderációs Tanács határozatot fogadott el arról, hogy parlamenti vizsgálatot folytatnak az ukrajnai biológiai laboratóriumokkal kapcsolatban, valamint hogy közös bizottságot hoznak létre a vizsgálathoz. A 14 törvényhozóból és 14 szenátorból álló bizottságot Jarovaja és Konsztantyin Koszacsov, a Föderációs Tanács elnökhelyettese közösen vezeti.

Mint Jarovaja korábban megjegyezte, a bizottság munkájának eredménye egy dosszié kell legyen, amelyet Putyin elnöknek, az orosz kormánynak és a nemzetközi szervezeteknek küldenek el.

Elmondása szerint a dosszié tartalmazni fog minden szükséges bizonyítékot, amelyben „minden ok-okozati összefüggést megállapítanak, minden fenyegetést és kihívást azonosítanak, és minden érintett szervezetet, nemzetközi jogi személyt és tisztviselőt feltárnak”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések