A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Minél hamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások


A miniszterelnök Madridban hangsúlyozta azt is, fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba.


A madridi NATO-csúcsról jelentkezett be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. A kormányfő elmondta,

„súlyos kérdések vannak a napirenden: az egyre romló ukrán háborús helyzet, élelmiszerválság, háborús infláció és fenyegető háborús gazdasági válság”.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „a mi álláspontunk és a magyar érdekek világosak. Ebből a háborúból nekünk ki kell maradnunk!”

„Fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba”

Ezt követőn hozzátette, hogy „a NATO egy védelmi szervezet, ezért fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a béke beköszöntsön.” A miniszterelnök mindehhez hozzáfűzte, „a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.”

„Minél hamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások”

„Szorgalmaztuk ezért, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások. Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük. Ugyanakkor a béke megteremtéséhez erő is kell. Bejelentettük, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően a katonai célú kiadásainkat a 2024-es évnél egy évvel hamarabb, már 2023-ban felemeljük a 2 százalékos szintre, a nemzeti össztermék 2 százalékának szintjére” – mondta el Orbán Viktor.

A videót alább tekinthetik meg:


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések