A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Önkényesen használt személyes adatokat a Ryanair


Tovább dagad a Ryanair-botrány.

Az ír légitársaság most levelet írt az utasainak, amelyben arra kéri őket: tiltakozzanak a légitársaságokra is kivetett extraprofitadó miatt. Az e-mailek következtében sokan felháborodtak, az igazságügyi minisztériumhoz számos panasz érkezett, mert a cég az utasok hozzájárulása nélkül használta fel a személyes adataikat. A fogyasztóvédelem szerdán közölte: egész nyáron figyelni fogják a légitársaságot – számolt be az M1 Híradó.

„Arra kérünk minden utast, hogy csatlakozzon hozzánk a Nagy miniszter úr által kivetett ostoba adó ellen” – ez olvasható, abban a tiltakozásra buzdító levélben, amelyet Ryanair küldött ki az utasainak.

Az előre megfogalmazott sablonüzenetben a cég pontokba szedi, hogy szerintük miben nem mondott igazat a kormány és arra kérik az embereket, küldjék el a levelet a gazdaságfeljesztési miniszternek és követeljék, hogy „vonja vissza az ostoba és tisztességtelen adót, ami az utasokat terheli”.

A sablon e-mailt, egy gombnyomással továbbítani lehet Miniszterelnöki Kabinetirodának. A Ryanair legújabb lepésén sokan felháborodtak.

A legtöbben az üzenet tartalma és hangneme miatt tettek panaszt, illetve azért is, mert a Ryanair önkényesen, a hozzájárulásuk nélkül használta a személyes adataikat – erről a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár beszélt az M1-nek. Kupecki Nóra hangsúlyozta:

a kormány meg fogja védeni a magyar embereket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések