A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mirkóczki: Valami nagyon nagy baj van a Jobbikban


A párt volt szóvivője is kommentálta Jakab Péter lemondását.

Ismeretes, Jakab Péter a szerdai napon lemondott a Jobbik elnöki posztjáról, frakcióvezetői pozícióját azonban továbbra is megtartaná. A hírrel kapcsolatban megkérdezték az ATV Egyenes beszédében Mirkóczki Ádámot, Eger polgármesterét, a Jobbik volt szóvivőjét és országgyűlési képviselőjét, hogy mi az álláspontja.

Jakab Péter késett”

Körülbelül egy évet késett Jakab Péter ezzel a döntéssel”

– válaszolta Mirkóczki, aki szerint ha Jakab az előválasztási szereplése után mond le (Jakab Péter nem jutott be a második fordulóba – a szerk.), akkor megőrizhetett volna valamit a politikai hiteléből. 

A műsorvezető emlékeztette az egri polgármestert, hogy Jakab szerint az elnökség hátrált ki mögüle, míg a tagság a tisztújító kongresszuson 70 százalékban őt támogatták. Mirkóczki erre közölte: nem ismeri ugyan a Jobbikon belüli folyamatokat, senkivel sem tartja a kapcsolatot a pártból, azonban azt furcsállja, hogy „eddig ezek az emberek tűzzel-vassal kitartottak Jakab Péter mellett”.

Kívülről ezt nem tudom értelmezni. Valami nagyon nagy baj van”

– szögezte le. A polgármester a Jobbik elmúlt egy évét „ámokfutásként” jellemezte, mert, mint fogalmazott, a Jobbik „elvesztette mindenét, amitől Jobbik volt, például a politikai karakterét”.

Mirkóczki szerint 2018 óta folyamatosan leszálló ágban van a Jobbik, ezt a választási eredmények is bizonyítják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések