A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milák a világ idei legjobbjával, Kenderesi hatodikként jutott a döntőbe


Milák Kristóf a világ idei legjobb idejével (1:52.39), Kenderesi Tamás hatodikként végzett a 200 méteres pillangóúszás hétfő délutáni elődöntőjében, így mindketten ott lesznek a keddi döntőben a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.

A férfi 200 méteres pillangóúszás délelőtti előfutamában a szám toronymagas favoritja, az olimpiai bajnok Milák Kristóf érezhetően tartalékolt, sokáig a második helyen haladt, végül mégis jelentős fölénnyel, 1:54.10-zel ért célba – ez a mezőny legjobb időeredménye volt délelőtt. Kenderesi Tamás is érdekelt a számban, saját délelőtti előfutamában 4., összesítésben 8. lett az 1:56.09-es időeredményével. 

Délután Kenderesi kezdett először: az elődöntő 1. futamában kicsit lassabban kezdett, hatodikként fordult az első 100 méter után. Versenyzőnk az utolsó 50 méteren hihetetlenül jól hajrázott és beúszott a harmadik helyre. Összesítésben a 6. lett, így bejutott a keddi döntőbe.

„Bíztam a hajárban, úgy úsztam, ahogy az edzőmmel megbeszéltem. Az utolsó 50 métert odatettem, így elfáradtam egy kicsit. De bízom benne, hogy holnap is sikerül jól úsznom”

– mondta a verseny után a 25 éves úszónk.       

Milákot még nagyobb üdvrivalgás fogadta, mint Kenderesit. Jó volt a rajtja, az első a delfinezés után, és 50-nél is elsőként fordult olimpiai bajnokunk, akinek száznál már fél testhossz volt az előnye. A hatoson hiába zárkózott Urlando, 25 méterrel a vége előtt Kristóf begyújtotta a rakétákat és majd' egy testhosszal nyert – a világ idei legjobbjával: 1:52.39. 

„A közönség nagyon elvisz, úgy jöttem be, ahogy a döntő előtt kéne. De úgy voltam vele, egy kis erődemonstrációt azért tartok. Az a hangulat, az a fogadtatás, ami várt rám... fantasztikus” – fogalmazott olimpiai bajnokunk jókedvűen az M4 Sport kamerája előtt.

A versenyszám döntőjére kedden, 18.45 órakor kerül sor. 

A férfi 200 méteres gyorsúszás döntőjében a 17 éves David Popovici újabb junior világcsúccsal, 1:43.21 győzött. Ez volt az első román férfi úszóarany – valaha! A Második a koreai Hvang Szon-vu, harmadik Tom Dean lett.

A női 1500 méteres gyorsúszás döntőjében nem volt ellenfele a hétszeres olimpiai bajnoknak, Katie Ledecky nagyon simán lett negyedszer világbajnok ezen a távon.

A 100 méteres hátúszás női döntőjében Regan Smith, míg a férfiaknál Thomas Ceccon világrekorddal diadalmaskodott. Az olasz versenyző fantasztikus hajrával úszott új világcsúcsot (51.60), amiért 50 ezer dolláros jutalom ütötte a markát. Ez az első világcsúcs az idei vb-n a Duna Arénában.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések