A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan a jogerős ítélet, életfogytiglanit kapott a soroksári futónő gyilkosa


Szerdán kihirdette a Fővárosi ítélőtábla a jogerős ítéletet a soroksári futónőgyilkosság ügyében. A vádlottat, R. Szilvesztert életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, de nem zárták ki a szabadulás lehetőségét: legkorábban 40 év múlva szabadulhat Ez súlyosbító ítélet a korábbi 35 éves szabadulási lehetőséghez képest.


Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én, kocogás közben támadták meg. Holttestére később a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. A Fővárosi Törvényszék tavaly októberben hirdette ki az elsőfokú ítéletét, amelyben bűnösnek mondta ki a most 44 éves, többszörös visszaesőnek számító, a gyilkosság idején hajléktalan vádlottat aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntettében. Első fokon életfogytiglant kapott, de nem zárták ki, hogy valaha az életben még szabadulhasson, a törvényszék tavaly úgy rendelkezett, hogy legkorábban 35 év múltán kerülhet feltételesen szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett, ezért került az ügy a Fővárosi Ítélőtábla elé. Itt bizonyítást már nem vettek fel, a múlt pénteki első napon a perbeszédek hangzottak el. Az ügyészség és az áldozat édesanyja által megbízott ügyvéd célja a tényeleges életfogytiglan volt, míg a védelem azt próbálta elérni, hogy csak kifosztásban mondják ki bűnösnek a férfit, a szexuális erőszak és az emberölés vádjában pedig mentsék fel. Arra az esetre, ha ez nem menne át, a védelem másodlagos indítványa az volt, hogy legalább a szexuális erőszak vádja esetében legyen felmentés.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések