A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtartják ma a fővárosi közgyűlést, kibékült a DK és a Momentum


Megszületett a két párt között a megállapodás, ami az időközi választásokról szól, írja a 444, így már nincs akadálya a munkának a mai fővárosi közgyűlés keretében.

A fővárosi közgyűlés május végi ülése határozatképtelenség miatt maradt el, mivel nem jelent meg kellő számú képviselő. Ezt az okozta, hogy az ellenzéki összefogás két pártja, a DK és a Momentum a háttérben nem tudott megegyezni az időközi választások jelölti helyeiről. A Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a DK-s Bősz Anett főpolgármester-helyettessé választását, azaz a Momentum nem szavazta volna meg őt, így nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez.

A 444 információi szerint a megállapodás végül az lett, hogy a Momentum megszavazza Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek, Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselői helyét pedig a DK-s Élő Norbert veszi át. Újbudán a momentumos jelöltek indulhatnak, és megtarthatják Orosz Anna alpolgármesteri helyét is.

A délután 4-kor kezdődő ülésen a következő témákról döntenek majd:

- a fővárosnak módosítania kell az idei költségvetését, egy 32 milliárd forintos beruházási hitelről és az iparűzésiadó-bevétel kormány által elvett, 20 milliárdos részéről van szó,

- sétányt neveznek el Horn Gyuláról, a Magyar Népköztársaság utolsó külügyminiszteréről, rendszerváltás utáni magyar köztársaság harmadik miniszterelnökéről,

- 1500 forintra emelik a reptéri buszjegy árát, ami 60 százaléknál is magasabb emelés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések