Hirdessen itt

Medvegyev üzent Európának: készüljetek, válságotok csak súlyosbodni fog


Európa energiaválságban van, és a helyzet csak rosszabb lesz, mivel a Nyugat megpróbálja betiltani az orosz energiaimportot – írta kedden Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

“Természetesen ellenfeleink továbbra is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák a hazai üzemanyag- és energiakomplexumnak, és aláássák Oroszország sarkvidéki pozícióját. A nyugati országok azon szándéka azonban, hogy lemondanak az energiaforrásainkról, már most is rendkívül negatív hatással van európaiak millióira.

Ma energiaválságot élnek át, amelynek mértéke csak növekedni fog. Még az oroszellenes agresszió fő felbujtója, az Egyesült Államok is megszenvedi” – jelentette ki Medvegyev, valószínűleg a benzinárak amerikai emelkedésére utalva.

Megjegyezte, hogy az úgynevezett “barátságtalan” országok azon törekvése, hogy lemondjanak az orosz energiáról, “rendkívül negatív” hatással van az európai polgárokra. Az európai statisztikai hivatal, az Eurostat legfrissebb adatai szerint az euróövezetben az éves infláció a múlt hónapban 8,1 százalékra becsülték, szemben az áprilisi 7,4 százalékkal.

MEDVEGYEV SZERINT A HELYZET MÉG ROSSZABB LESZ, MIVEL A NYUGATI ÁLLAMOK A JELEK SZERINT NEM AKARJÁK ABBAHAGYNI AZ OROSZORSZÁG ELLENI SZANKCIÓHÁBORÚT.


“Mindenki megérti, hogy ellenségeink a gazdaságunk tönkretételére irányuló buzgalmukban a végsőkig el fognak menni, újabb és újabb szankciókat vezetnek be ellenünk, és messzemenő ürügyekkel kizárják Oroszországot különböző szervezetekből” – írta Medvegyev.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések