A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mai hírek a gyenge oroszokról: szanaszét rakétázzák a nyugati fegyvereket


Nagy mennyiségű nyugati fegyverszállítmányt és külföldi zsoldosok Donbasszban található állomáshelyét semmisítették meg az orosz fegyveres erők – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője hétfőn, írja a Ria.

“Nagy pontosságú légi rakéták a Donyecki Népköztársaság Udacsne vasútállomása közelében megsemmisítettek nagy mennyiségű fegyvert és katonai felszerelést, amelyet ukrán nacionalisták egy csoportjának szállítottak, többek között az Egyesült Államokból és európai országokból. Ezenkívül megsemmisítettek egy külföldi zsoldosegység ideiglenes állomáshelyét a Luganszki területen lévő Fedorovka közelében, valamint két rakéta-sorozatvetővel felszerelt üteget a Harkovi területen lévő Progressz és a Luganszki területen lévő Volcsejarovka területén” – mondta.

Ezzel egyidejűleg a hadműveleti és a hadsereg légiereje 63 élőerő és katonai felszerelés összpontosulásra mértek csapást, többek között egy parancsnoki állásra és egy Buk-M1 SAM-rendszer radarállomására. Összesen több mint 120 személyt, két harckocsit, hét tüzérségi eszközt és 11 speciális járművet semmisítettek meg.

A rakétaerők és a tüzérség 247 lőszer- és haditechnikai összpontosulást, 13 parancsnoki állást, 63 lőállást és egy rádióelektronikai hadviselési állomást semmisített meg.
 


A légvédelmi egységek a nap folyamán nyolc drónt lőttek le – a Mikolajivi területen Sevcsenkove és Kosztromka, a Harkov melletti Balakleja és Borodojarszk felett, a DNR-ben Sztaromihajlivka és Opitne, az LNR-ben Szmoljaniniv, Popasznaja és Liszicsanszk felett, Luganszk közelében pedig egy Bayraktar TB2-t fogtak el.

A különleges művelet során eddig összesen 201 repülőgépet, 130 helikoptert, 1196 drónt, 338 légvédelmi rakétarendszert, 3525 harckocsit és más páncélozott járművet, 515 többszörös rakétavetőt, 1933 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3583 katonai járművet semmisítettek meg.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél Donbassz felszabadítása.

A DNR felszabadította a Donyecktől délre fekvő, stratégiailag fontos járási központot, Volnovakhát, Mariupolt, az Azovi-tenger partján fekvő legnagyobb várost, valamint Szvjatogorszkot, ahol egy nagy ortodox kolostor található. Az LNR-ben Liszicsanszk kivételével szinte az összes területet felszabadították.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések