A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Komáromi Zoltán: Akár 100-nál is kevesebb kórház elég lenne Magyarországon


A DK-s politikus László Imre szavait kommentálta, aki szerint indokolatlanul sok a 164 kórház itthon.

László Imre DK-s politikus/orvos még tavaly júniusban volt az ATV Start vendége. Akkor arról beszélt, hogy rendet kéne tenni a fekvőbeteg-ellátás területén. „Hadd mondjam, ami alap, Magyarországon tudomásom szerint 164 fekvőbeteg gyógyintézet van. Ez nagyon sok.

Ez indokolatlanul sok, szétszedi a személyi feltételek biztosításával kapcsolatos terheket,

tehát szétteríti, nem koncentrálja, és ez vonatkozik az ellátás műszeres háttér oldalára is. Tehát 90-100 kórház nagy biztonsággal, magas szakmai színvonalon az országot el tudja látni”

– fogalmazott akkor a DK politikusa.

Most az ATV Komáromi Zoltánt, szintén DK-s politikust kérdezte ezzel kapcsolatban. A politikus kifejtette, hogy talán még ennél is kevesebb kórház is elég lenne, ugyanakkor elmondta, hogy amikor az ellenzék programját összerakták, kitaláltak egy olyat, hogy városi kórház. „Ez egy 0-14 órában dolgozó sürgősségi, baleseti és sebészeti osztályt, valamint képalkotó eljárásokat foglal magában, ami azt célozza, hogy

mindenkit a lakóhelyéhez lehető legközelebb el lehessen látni,

de amikor speciális ellátásra van szükség, azt egy megyei kórház, egy országos intézmény végezze el, ahol vannak megfelelő körülmények, ott ugyanis például egy szívinfarktust sokkal jobban lehet gyógyítani. Emellett a városi kórházakban szükség lenne egy kiterjesztett járóbeteg ellátásra is” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések