Hirdessen itt

Kilencen ültek a vádlottak padján


A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a kilenc vádlottnak az ügyében, akikkel szemben költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult eljárás.


Ezen túlmenően az egyik vádlott 2016-ban a polgármester foglalkozású vádlott segítségével, mint álláskereső kötött a munkáltatásával összefüggő támogatott foglalkoztatási szerződést úgy, hogy arra nem volt jogosult, mert egyéb megbízási jogviszonyára tekintettel havi rendszeres tiszteletdíjban részesült. A vádlott a szerződés szerinti munkavégzésben sem vett részt, azonban a szerződés alapján a költségvetéstől jogosulatlanul támogatást igényelt, mellyel egyszázezer forintot meghaladó összegben okozott vagyoni hátrányt a központi költségvetésnek.

A járásbíróság álláspontja szerint a vádban foglaltakat nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani, így valamennyi vádlottat felmentette.

Az ítélettel szemben az ügyész fellebbezést jelentett be bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása végett, továbbá a távolmaradó terheltek előtt is nyitva áll a fellebbezés lehetősége, ezért az ítélet nem jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések