A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kikerülhet Magyarország a globális minimumadó alól a francia pénzügyminiszter szerint


Bruno La Maire kijelentette: a következő hónapokban Magyarországgal, vagy nélküle, de bevezetik a globális minimuadózást. 

„Az EU alternatív lehetőségeket keres, hogy bevezesse a 15 százalékos globális minimumadót, annak ellenére is, hogy Magyarország ellenáll” – nyilatkozta Bruno La Maire francia pénzügyminiszter csütörtökön. A miniszter hozzátette: a következő hónapokban Magyarországgal, vagy nélküle, de bevezetik a globális minimuadózást. La Maire Paolo Gentiloni uniós biztossal olyan alternatív megoldásokon dolgozik, amelyek lehetővé tennék, hogy azok az országok, amelyek hajlandóak elfogadni egy európai jogszabálytervezetet – Magyarország nélkül is megtehessék.

A minimumadóról szóló irányelv a francia soros EU-elnökség egyik legfontosabb prioritása volt – emlékeztet a hírről beszámoló Politico.

A franciák már januárban napirendre tűzték a kérdést, de nem sikerült konszenzust találni, mert Magyarország nem támogatta a javaslatot. Magyarország nem támogatja a globális minimumadó bevezetését, mert az káros lenne és munkahelyeket veszélyeztetne – indokolta Szijjártó Péter.

Soha nem adom fel ezt az az ügyet” – mondta Le Maire. Szerinte „mindenki tudja”, hogy Budapest ellenzésének „egyáltalán semmi köze” a javaslat érdeméhez. „Nem szabad, hogy Európát többé egyes tagok rossz akarata tartsa túszba” – mondta a francia miniszter.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések