A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kárpátalja nem hajlandó üzemanyagot szállítani Ukrajna más régióiba


Addig, amíg a régió igényei nincsenek biztosítva.

A kárpátaljai üzemanyag-vállalatok megtagadták a más régiók üzemanyag-ellátását, amíg a régió igényei nincsenek biztosítva – számolt be Viktor Mikita, a Kárpátaljai Regionális Katonai Igazgatóság vezetőjének szavairól az ukrán Zerkalo Nyegyeli című újság.

 A kormányzó elmondása szerint a régió egységes üzemanyagpiacán minden beszállító egy csapatban dolgozik, ugyanakkor a helyi üzemanyag-cégek jelenleg ennek a piacnak a 40 százalékát fedik le, ami több mint 10-szerese a háború aktív szakasza előtti részesedésnek.

A cikk megjegyezte, hogy Magyarország május végén szintén az üzemanyag-kérdés kapcsán keveredett újabb botrányba az Európai Unióban. Május 27-én a magyar kormány váratlanul bejelentette, hogy másnaptól csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak literenként 1,22 euróért (480 forintért) benzint vagy gázolajat. A magyar hatóságok döntését az Európai Bizottság vizsgálja majd ki, amelynek nincs ínyére az ilyen fajta „szeparatizmus”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések