A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jung Beáta szakításban ötödik, összetettben 12. helyen végzett a súlyemelő Európa-bajnokságon


Jung Beáta összetettben a 12. helyen zárt a tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon a keddi versenynapon, a 64 kilogrammos kategóriában – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolója szerint Jung Beáta az ötfős magyar csapatból az első fellépő volt a súlyemelő Európa-bajnokságon Tiranában kedden, a negyedik versenynapon.

A Kecskeméti TE 28 éves emelője a kontinenstorna legnépesebb mezőnyében, a női 64 kilósok között indult, és szakításban először 89 kilót teljesített, végül 92 kilóig jutott, ezzel az ötödik helyen zárt. Ha harmadik gyakorlata, az országos csúcsot jelentő 95 kilogramm összejött volna a korábbi U23-as Európa-bajnoknak, egy pozícióval előrébb végez. Kevésbé erős fogásnemében, lökésben ugyanakkor csak az első gyakorlata sikerült jól 102 kilón, így itt csak 18. lett,

összetettben pedig 194 kilóval tizenkettedikként zárt.

Az Európa-bajnoki címet a 21 esztendős ukrán Marija Hanhur szerezte meg 222 (102, 120) kilós összetett eredménnyel.

A magyarok közül legközelebb a békéscsabai Mitykó Veronika szerepel, ő a csütörtök esti programban, 20 órától lép fel a 76 kilósok mezőnyében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések