A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jeszenszky Zsolt: attól senki nem lesz Putyin-bérenc, ha az igazságot keresi


Tele vannak a hírek a Kremencsuk városában szétlőtt bevásárlóközponttal, amit orosz rakéta talált el, és hitelesnek tűnő ukrán források szerint 18 ember életét vesztette. (Azért csak "tűnő", mert a propagandát már itt is azonnal láthattuk működés közben: Zelenszkij elnök egyből 1000 áldozatról beszélt.) De ha csak egy áldozat van, természetesen az is sok, és tragikus.

De ettől még létezik a valóság - amivel a nyugati média hónapok óta hadilábon áll. Pontosabban szándékosan tagad és ferdít.

A mostani híradások a rakétatámadás szörnyűségéről, az ártatlan civil áldozatokról szólnak, hatalmas együttérzést keltve az ukránok iránt és gyűlöletet az oroszok, különösen az ördögi Putyin ellen. És ez jogos is lenne - minden rendes embernek ez a természetes reakciója. A valódi ördög azonban ismét a részletekben rejlik.

A szívszorító előtte-után fotók már eleve gyanúsak; nem lehet tudni ugyanis, hogy valójában mikor készültek azok a képek, amelyeken az Amsztor bevásárlóközpont épülete előtt még autók állnak, zajlik az élet, stb.

Ami még beszédesebb, és erről azért elvétve olvashatunk itt-ott, még ha nem is a fősodratú médiában, hanem alternatív, az igazságot valóban kereső oldalakon, hogy az Amsztortól 90 méterre található a Kredmas nevű járműjavító üzem, ahol az ukrán haderő megrongálódott eszközeit javítják. Egyértelmű katonai célpont. És vélhetően az elsődleges találat ezt az épületet érte, itt történt a robbanás, aminek a tüze aztán átterjed a szomszédos bevásárlóközpontra, ahonnan újabb, kisebb robbanásokat lehetett hallani (ahogy lángra kaptak az épület újabb részei).

De itt jön a legérdekesebb fordulat: a Google Maps tanúsága szerint a bevásárlóközpont "végleg bezárt". Persze, ez nem egy CIA-jelentés, de a Google elég megbízható forrás szokott lenni ilyen kérdésekben - elvégre az üzlet az üzlet.

Legalábbis kedd reggel még ezt mutatta a Google Maps. 11 órakor azonban már a "nyitva" jelenik meg, de először egy pillanatra még a "végleg bezárt", majd pedig felülíródik... Vicces nem? Bezárt a bolt, aztán most, hogy lebombázták, gyorsan kinyitott...

Érdekes, ugye? Csak nem a Google is részese a nyugati manipulációs gépezetnek??? Dehogynem.

Elég egyértelműnek tűnik a dolog. Ahogy március végén az Erdélyben "felgyújtott" szavazólapokról szóló Telex-cikknél is látszott, hogy az már februárban korábban megszületett, majd gyorsan ráraktak egy hibaablakot a telexesek, hogy eltakarja, és ne látszódjon, hogy előre kitervelt, jól kitalált sztori az egész. És ahogy korábban a kijevi Retroville bevásárlóközpontról is kiderült, hogy lőszerraktárat alakított ki benne az ukrán hadsereg, és ezért bombázták le az oroszok, úgy itt, a kremencsuki Amsztorban is pontosan ez lehetett a helyzet. Most pedig megy a nyomok eltüntetése és a nyugati tömegek érzékenyítése, manipulálása.

És nem, mielőtt az agymosott, ukrán-rajongó, zászlós-profilképes, egybites fröcsögők kórusban rákezdenének a szokásos mantrára... a valóság keresése és kimondása nem jelent oroszbarátságot. Ha valaki nem nyeli be az amerikai-ukrán médiamanipulácót, attól még nem lesz Putyin-bérenc. Hanem csak értelmesen gondolkodó, az igazságot kereső, semelyik oldal propagandájának bedőlni nem akaró ember. Sem az orosznak, sem az ukránnak. Sem a keletinek, sem a nyugatinak. Merthogy ez továbbra sem a mi háborúnk, nem drukkolunk senkinek. Csak a békének.

Viszont bevásárlóközpontpokba, iskolákba, kórházakba telepített fegyverraktárak és tüzérségi állások nem a béke felé vezetnek - ahogy az izraeli-palesztin konfliktusban, úgy az orosz-ukránban sem.- írta Jeszenszky Zsolt a friss posztjában.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések