A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a politikai megnyilvánulásokért – Kovács Zoltán államtitkár reagált a brit sajtó bírálataira


Idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésen történtek miatt Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szerint. A fideszes politikus a Twitteren üzent a meccsen történt botrány miatt.

Szombaton hatvan év után először a magyar válogatott legyőzte Angliát a Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A meccset zárt kapuk mögött tartották meg, ahova csak 14 év alatti gyermekeket és kísérőiket engedtek be. A mérkőzés előtt kifütyülték az angol válogatottat, miközben a játékosaik a rasszizmus elleni küzdelem jegyében térdre ereszkedtek. 

A történtek hatalmas visszhangot kaptak a brit lapokban, a BBC szerint a füttyszót tisztán lehetett hallani az egész stadionban, ami a portál szerint különösen annak fényében volt ironikus, hogy a magyar válogatottnak pont a szurkolók rasszista, homofób megnyilvánulásai miatt kellett zárt kapus meccset játszaniuk.

Az angolok szerint a történtek azt is kérdésessé teszik, hogy az UEFA szabályait miért lehet addig csűrni-csavarni, hogy ilyen helyzet is előfordulhatott. A brit sajtó cikkeire Kovács Zoltán a Twitteren reagált. Azt írta:

– Bárki, aki azt gondolja, hogy a budapesti focimeccsre látogató gyerekeket okolni lehet bármilyen politikai megnyilvánulásért, egy igazi idióta – majd hozzátette: gratulál a válogatottnak a győzelemhez, és „a 35 ezer gyereknek is járt a taps”.

A bejegyzést itt tudja megtekinteni:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések