Hirdessen itt

Gyöngyösi rendőröket fenyíthettek meg az aszódi gyermekgyilkosság ügyében


Öt Heves megyei rendőrt fenyíthettek meg az aszódi kettős gyilkosság miatt indult tényfeltáró vizsgálat eredményeként, értesült róla a Magyar Nemzet.


Mint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a járőrök május 26-án egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A rendőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, egy 16 éves lány a másik hálószoba ágyában feküdt. A nyomozás eddigi megállapításai szerint a két gyermek a Heves megyei Vámosgyörkről Aszódon élő édesapjukhoz érkezett láthatásra. Az apa - nagy valószínűséggel - álmukban megölte lányait, majd Adács közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.

Az ügyben a napokban lezárult a tényfeltáró vizsgálat, amelyet Balogh János országos rendőrfőkapitány rendelt el. Portálunk megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az állományilletékes parancsnokok öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárásokat.

A Magyar Nemzet most arról számolt be, hogy a tényfeltáró belső vizsgálat egyértelműen megállapította: a Heves megyei rendőrök több hibát is vétettek, a Pest megyeiek azonban vétlenek a történtekben. Mint írták, a ORFK nem árulta el, hogy melyik rendőri egységnél, pontosan mit hibáztak a megfenyített rendőrök. Az tény, hogy Vámosgyörkön csak körzeti megbízott van. Az édesanya vélhetően ott tett bejelentést a lányok eltűnéséről. Egy körzeti megbízott azonban közvetlenül nem intézkedhet egy másik településen, ehelyett betartva a szolgálati utat, a Gyöngyösi Rendőrkapitányságot kellett értesítenie.

Az ügyben portálunk megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahol sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták az információkat.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések