A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyalázat: Kamu Geriék utcát neveznek el a pufajkás gyilkosról


Több közterület nevét is módosította Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztése nyomán a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, a közgyűlés pedig az utcanévmódosítások között elfogadta azt is, hogy legyen Horn Gyula utca Budapesten – írja a hvg.hu. A fideszes képviselők nem szavazták meg az előterjesztést.


Ughy Attila, a kormánypárt képviselője azt mondta, Horn Gyula „konfliktusos személyiség”, az 1956-os forradalomban betöltött szerepe miatt.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere szerint Horn Gyula „államférfi volt, történelmi személyiség volt”, szerinte Hornról még Orbán Viktor is mindig tisztelettel beszélt.

Karácsony Gergely azt mondta, volt olyan pillanat, „amikor Horn Gyula a történelem rossz oldalán állt”, de szerinte az utcanévvel nemcsak egy politikai teljesítmény mellett tesznek hitet, hanem amellett is, hogy a „bevallott bűnöket meg lehet bocsátani”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések