Hirdessen itt

Figyelmeztetnek a nógrádi rendőrök, ismét akcióban az unokázós csalók


Változatos történetekkel és újabb trükkökkel próbálkoznak tovább az „unokázós" csalók Nógrád megyében.


Az elmúlt napokban újból Nógrád megyében élő időseket hívtak fel eddig ismeretlenek, de szerencsére, csak kísérlet maradt az unokázós csalás, pénz átadására ezekben az esetekben nem került sor.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a lakosság figyelmét az úgynevezett „unokázós csalás" módszerével elkövetett bűncselekmények veszélyeire, a felismerés lehetőségeire.

A csalók magukat gyakran hatósági személyeknek adják ki és megpróbálják elhitetni a sértettekkel, hogy valamely hozzátartozójuknak baleset okozása, azonnali kórházi ellátás, vagy éppen bűncselekmény elkövetése miatt sürgősen nagyobb összegre van szüksége. Valamennyi esetben ismeretlen személyt - esetenként taxit, vagy más, például külföldi rendszámú járművet - küldenek a pénzért.

A kiszemelt áldozatok szerencsére időben felismerték a csaló szándékát, így az összeg kifizetésére nem került sor, bontották a vonalat, és jelezték az esetet a rendőrségnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a továbbiakban is kéri a lakosságot, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az ilyen hívások esetén, és figyelmeztessék hozzátartozóikat is, megelőzve ezzel, hogy Ők se váljanak bűncselekmény áldozatává.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések