A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fenyegetőzik a Ryanair az extraprofit-adó miatt


Az ír fapados felszólította a kormányt a rendelet visszavonására.

Közleményben reagált a Ryanair a kormány által tervezett extraprofit-adóra szerdán. A fapados légitársaság szerint „több mint ostobaság” a magyar kormány ötlete a légitársaságokra kivetett extraprofit-adóról, mert a légicégek nem termelnek nyereséget.

Az ír fapados szerint az elmúlt két évben a szektor nagy veszteségeket halmozott fel, emiatt a döntés logikátlan és megalapozatlan.

A Ryanair kereskedelmi igazgatója szerint az új adó kárt okoz a magyar idegenforgalomnak is. „A légitársaságok extraprofit-adója rövid távon rontja Magyarország versenyképességét és vonzerejét a turisták és légitársaságok számára” – áll a közleményben. A fapados légitársaság felszólította a magyar kormányt az adónem visszavonására, a közleményben pedig jelzik:

amíg ez nem történik meg, a Ryanair olyan piacokra helyezi át a kapacitásait, ahol csökkentik a légitársaságok és a repülőterek terheit.

A Ryanair a téli menetrendben ötvenhárom útvonalat üzemeltet majd a ferihegyi repülőtérről, amik között csak egyetlen új lesz.

A légitársaságoknak a kormányrendelet értelmében utasonként hozzájárulást kell fizetniük, amit az állam a földi kiszolgáló cégektől szed be. Az Európai Unióba tartó járatok esetében 3900, más esetben 9750 forintot kell fizetnie a vállalatoknak az utasaik után.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések