A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FeGyőr kitörölte a bejegyzéséből a „Sláva Ukrayíni!”-t


Fekete-Győr András éppen Trianon évfordulóját választotta arra, hogy gratuláljon Zelenszkijnek miután a Momentum és az ukrán elnök pártja közös pártcsaládba került, tette ezt méghozzá úgy, hogy a kérdéses bejegyzést az ukrán szélsőségesek jelszavával, a “Sláva Ukrayíni” (Dicsőség Ukrajnának) kifejezéssel zárta. 

A szóhasználat többek figyelmét is felkeltette, amire a Momentum volt elnöke a szokott módon reagált: nem, nem kért elnézést, egyszerűen csendben törölte a két szót a poszt végéről.

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke és ma is meghatározó politikusa időzítésében és tartalmában is meglehetősen vitatott Facebook-bejegyzésben adott hangot örömének, Trianon évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján méltatva Ukrajnát és Zelenszkijt, akit úgy üdvözölt:

Isten hozott benneteket Európa előszobájában!

Zelenszkijt pedig „háborús hősnek” nevezte, majd azzal zárta június 4-i bejegyzését, hogy „Sláva Ukrayíni!”.

Ezt a mondatot – amelyet a nem kis részben neonáci figurákból verbuválódott Azov-gárdisták karlendítéssel kísérve is szokták használni – ugyan utóbb törölte bejegyzéséből, de a szerkesztési előzményekben jól látható maradt – szúrta ki a Mandiner.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések