Hirdessen itt

Elájult egy műúszó a vizes vb-n, az edzője mentette ki a medencéből


Anita Alvarez nem jött fel a víz alól a programja végén, ki kellett húzni. Az edzője azt mondta, kiabált az életmentőknek, hogy valami nincs rendben, de nem hallották vagy nem értették a szavait.

Ijesztő eset történt a budapesti vizes világbajnokság szerdai napján a műúszók versenyében: az amerikai Anita Alvarez az egyéni szabadprogramja végén elvesztette az eszméletét, és a medence aljára süllyedt.

Az M4 Sport késő esti műsorában elhangzott, hogy az edzője, Andrea Fuentes és az egyik versenytársa ugrott be a medencébe, hogy segítsen a 25 éves sportolón, ő úszott ki vele a partra.

A beszámoló szerint a sportoló állapotát az egészségügyi személyzet stabilizálta, végül a saját lábán hagyta el a Széchy Tamás uszodát.


Az esetről itt nézheti meg a sportcsatorna videóját, amelyen távolról látszik, ahogy a partra segítik Alvarezt. Az, hogy elsüllyed a medencében, nem látható, ezt, illetve a mentés pillanatait Oli Scarff, az AFP fotósa örökítette meg:

Az amerikai csapat később közleményt adott ki, amely szerint Alvarez jól van, az edzője, a négyszeres olimpiai érmes Andrea Fuentes pedig egy spanyol nyelvű rádióadónak nyilatkozott a történtekről. Elmondása szerint a tanítványa elájult az erőkifejtéstől.

Mondtam, hogy valami nincs rendben, kiabáltam az életmentőknek, hogy menjenek be érte a vízbe, de vagy nem hallották vagy nem értették, amit mondtam”

– idézte fel a történteket az edző, aki így maga úszott be a sportolóért.


Fuentes arról is beszélt, hogy Alvarez nem lélegzett, amikor kiemelték a medencéből, víz folyt a szájából és nagyon magas volt a pulzusa. Elmondása szerint a sportolót először a hátára fektették, ő volt az, aki oldalfekvésbe helyezte, hogy tudjon lélegezni. Attól kezdve nagyon gyorsan javult az állapota.

„Két percig nem volt légzése, és ha valakinek 180-as a pulzusa, akkor nem akarod, hogy két percen át ne kapjon levegőt. Volt egy pillanat, amikor igazán megijedtem, de most már együtt nevetünk az egészen. Az erőkifejtéstől ájult el. Ma láttuk, hol van nála a határ. Erről szól a sportolói lét, tudni akarjuk, hogy vannak az emberi test teljesítőképességének határai, ő pedig olyan ember, aki szereti feszegetni ezetekt” – idézte az edzőt az as.com.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések