A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak egyszer öblíthetik a kuncsaftok haját egy olasz város fodrászai az aszály miatt


Ötszáz eurós bírságot kockáztat, aki megszegi a szabályt.

A Bologna melletti kisváros, Castenaso polgármestere megtiltotta a helyi fodrászoknak és borbélyoknak, hogy kétszer samponozzák ügyfeleiket ezzel próbálva spórolni a vízen az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb szárazsága idején – írja a Guardian.

Carlo Gubellini az Emilia-Romagna régióban lévő város polgármestere azt mondta, több ezer liter vizet pazarolnak csak azzal a fodrászok, hogy kétszer is megmossák a kuncsaftok haját.

A 16 ezer lakosú Castenaso 10 fodrászatnak és borbélyműhelynek ad otthont. Az intézkedést megszegők 500 eurós (200 ezer forint) bírságra számíthatnak és egy kézikönyv szabályozza, mennyi vizet használhatnak egy öblítéshez. Egy csapból percenként 13 liter víz folyik ki és a városvezetés úgy kalkulál 20 liter víz szükséges ahhoz, hogy valakinek kétszer leöblítsék a haját. Az intézkedéssel szemben volt olyan fodrász, aki megjegyezte, nehéz lesz betartani, mert vannak olyan műveletek, illetve termékek, amelyek után kénytelenek még egyszer leöblíteni a vendég haját.

Más olasz városok és városok polgármesterei szintén víztakarékossági intézkedéseket vezettek be, köztük Milánóban, ahol leállították a szökőkutakat. Az észak-olaszországi régiók szenvedik meg leginkább most az aszályt, a Pó elhúzódó szárazsága miatt, miután ezen a télen csekély mennyiségű eső és havazás volt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések