Összeverekedett a terület miatt a bevásárlóközpont előtt újságot kínáló és az ugyanitt gitározó férfi – emiatt, garázdaság miatt emelt vádat a napokban a járási ügyészség mindkét féllel szemben.


A 49 éves budapesti férfi újságot kínált a járókelőknek, az 55 éves férfi pedig zenélt. A közterület használata miatt összevitatkoztak, amelynek során az idősebb megragadta a fiatalabbat, rángatni kezdte és felé is rúgott. Ezt követően lökdösni kezdték egymást, ami miatt az újságok a földre estek. Emiatt az újságos indulatosan a gitáros felé lépett, megfogta a nyakát, miközben az többször is felé ütött. A férfiakat a helyszínen végül két járókelő választotta szét, majd a kiérkező rendőrök előállították őket a Békéscsabai Rendőrkapitányságra.

Az ügyészség szerint a vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos tette alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat váltson ki. Ha beismerik a tettüket, akkor a többszörös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfi elzárást, az idősebb pedig pénzbüntetést kaphat a vádhatóság indítványa alapján.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!