A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az oroszok egy csapással ötven ukrán tábornokkal és tiszttel végezhettek


Az orosz védelmi minisztérium szerint lényegében megsemmisítették az ukrán vezérkart.

A Világgazdaság az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról ír, hogy helyi idő szerint vasárnap délután 12.30-kor Kalibr nagy pontosságú, nagy távolságú tengeri rakétákat indítottak az oroszok az ukrán csapatok parancsnoki állomása irányába Shirokaya Dacha (Dnyipropetrovszki régió) falu közelében, abban a pillanatban,

amikor a parancsnokok munkaértekezletét tartották.

Hozzátették: tájékoztatásuk szerint, a támadás eredményeképpen az ukrán fegyveres erők több mint 50 tábornoka és tisztje megsemmisült, köztük a vezérkar, a Kahovka csoport, a légideszant rohamcsapatok és a Nyikolajev és Zaporozsje tevékenykedő egységek vezetőit.

A védelmi tárca állítása szerint,

az ukránok több egysége az alacsony erkölcsi és pszichológiai állapot, valamint a lőszer- és logisztikai ellátás hiánya miatt elhagyja a hadműveleti területeket.

Így tett az 57. gépesített gyalogdandár I. zászlóalj 1. századának egy szakasza, amely Liszicsanszk közelében védekezett, de elhagyta a nehézfegyverzetet és feladta pozícióját. A beszámoló szeirnt a Kalibr nagy pontosságú távolsági rakéták megsemmisítettek 10 darab 155 mm-es M777 tarackot és legfeljebb 20 páncélozott harcjárművet is, amelyeket a Nyugat szállított a kijevi rezsimnek az elmúlt 10 napban, és amelyek egy nikolajevi transzformátorgyárban voltak elhelyezve.

A Világgazdaság hangsúlyozza, hogy az oroszok szerint az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvednek el az ellentámadásos hadviselés miatt. A komoly emberi veszteségek miatt,

az ukrán vezetés arra kényszerül, hogy felkészületlen személyzetet vonjon be a harcokba,

annak ellenére, hogy nem rendelkeznek a szükséges fegyverzettel és katonai felszerelésekkel, írják.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések