A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai gazdaságnak lassan meszeltek és ezt már saját maguk is elismerik


"Úgy gondoljuk, hogy recesszióban vagyunk" - mondta Wood a CNBC "Squawk Box" című műsorában kedden.

Úgy gondoljuk, hogy a nagy problémát a készletek jelentik, amelyek növekedését még soha nem láttam ekkora mértékűnek pályafutásom során. Már 45 éve vagyok a szakmában

Az innovációra összpontosító befektető szerint az infláció az ellátási lánc zavarai és a geopolitikai kockázatok miatt magasabbnak bizonyult, mint amire számított.

Egy dologban tévedtünk, mégpedig abban, hogy az infláció olyan tartós, mint amilyennek most bizonyul"

- mondta Wood. Hozzátette: "Az ellátási lánc ... Nem hiszem el, hogy ez több mint két éve tart, és Oroszország ukrajnai invázióját természetesen nem láthattuk előre".

A fogyasztói árindexszel mért infláció májusban 8,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, ami 1981 decembere óta a leggyorsabb növekedés. Wood szerint a fogyasztók érzik a gyors áremelkedést, ami a rekordalacsony szintre süllyedt hangulatadatokban is tükröződik. Utalt a Michigani Egyetem fogyasztói felmérésére, amely júniusban 50-es értéket mutatott, ami minden idők legalacsonyabb szintje.

A népszerű befektetőnek kemény 2022-es éve volt, mivel a diszruptív technológiai vállalatok a legnagyobb vesztesek közé tartoztak a tőzsdén idén az emelkedő kamatlábak miatt. A zászlóshajónak számító aktívan kezelt alapja, az Ark Innovation ETF (ARKK) idén 52 százalékot esett, a csúcsához képest pedig 66 százalékkal van lejjebb.

Wood szerint ügyfelei mégis többnyire kitartanak mellette, és újak is érkeznek, mivel a befektetők diverzifikációt keresnek a csökkenő piacon. Az ARKK-ba több mint 180 millió dollárnyi tőke áramlott be júniusban a FactSet szerint.

Gondolom, hogy most ezt is Putyinra fogják majd.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések