A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Arató szerint Márki-Zay leépítené a védőnői hálózatot


A Gyurcsány-párt képviselője szerint a védőnői hálózatról „Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum”. Megkerestük a baloldal volt kormányfő-jelöltjét.

A 24.hu „Putyin háborúja lett az ellenzéki kampány állatorvosi lova, ami tökéletesen dokumentálta, hogy futottak falnak Orbán ellenfelei” című cikkében többek között arról is beszámol, hogy Arató Gergely szerint, amikor a baloldali összefogás egyeztetése során a védőnői hálózat fejlesztéséhez ért, „Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum”.

Arató Gergely: Szó szerint ezt mondta

Mint a 24.hu fogalmaz, „az esetnél jelen lévő DK-s Arató Gergely” a következőképpen idézte fel a történteket: „váratlanul egy vasárnap estére kért magas szintű egyeztetést Márki-Zay Péter a programról. [...]

Amikor a védőnői hálózat fejlesztéséhez értünk, Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum – szó szerint ezt mondta –,

szerinte középosztálybeli családok anyukái kávézgatnak a sok pénzért fizetett védőnőkkel, ezért ennek semmi értelme.”

Levélben fordultunk Márki-Zay Péterhez

Lapunk az eset kapcsán levélben fordult a hódmezővásárhelyi polgármesterhez. Megkérdeztük Márki-Zay Pétert,

  • a 24.hu cikkében olvasható mondatokat valóban így fogalmazta-e meg?
  • Ha igen, fenntartja-e korábbi állításait?
  • Valamint, hogy valóban megszüntetné-e hazánkban a védőnői hálózatot?

Amint a baloldali összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje válaszol, frissítjük cikkünket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések