A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A miniszterelnököt kérdezik a képviselők


A tervek szerint 16 órától az azonnali kérdések órája során Orbán Viktor személyesen válaszol majd a hozzá intézett kérdésekre.


A Magyar Hírlap arról ír, hogy kedden terítékre kerül az országgyűlési törvény módosításáról szóló kormánypárti előterjesztés, amely többek között a frakciótámogatásokat szabja át, azzal a nem titkolt kormányzati szándékkal, hogy megszűnjön a frakciópénzekkel való trükközés.

Emellett vitáznak az Alaptörvény tizenegyedik módosításáról is, amely egyebek mellett indítványozza, hogy

a 2024. évi önkormányzati választást október helyett április és július között lehessen megtartani az európai parlamenti választással egyidejűleg.

Ugyanez az előterjesztés tartalmazza a vármegye kifejezés visszavezetését a közigazgatásba. Szintén kedden tárgyalnak a honatyák az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról, szerdán pedig megemlékeznek a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákról, majd pénzügyi, gazdasági javaslatokról és a költségvetés megalapozásáról tárgyalnak – olvasható a portálon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések