A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Milan a Barcával játszhat az előszezonban


A Milan lehet a beugró a nyári Joan Gamper-kupán, miután az AS Roma lemondta a szereplést.

A Gamper-kupának hosszú évtizedekig visszanyúló hagyománya van, ugyanis 1966-ban alapították és minden évben megrendezik a felkészülési tornát. Harminc éven keresztül négy csapat vett részt, míg 1997 óta két csapat szerepel a kupán.

A 2022-es évben az FC Barcelona a Konferencia Liga-győztes AS Romát látta volna vendégül, ám az olasz együttes egyoldalúan, indoklás nélkül elállt a megkötött szerződéstől. Könnyen lehet, hogy a katalánok jogi útra terelik az ügyet, miközben folyamatban vannak a tárgyalások arról, hogy új ellenfelet találjanak a gálameccsre.

A Sport című spanyol lap értesülései szerint a Milan lehet a beugró a Roma helyére a Gamper-kupán. A piros-feketék augusztus 6-án léphetnek pályára az FC Barcelona ellen.

A Serie A új szezonja augusztus 14-én rajtol és az olasz bajnok Milan augusztusi felkészülési meccseiről egyelőre nincs hivatalos döntés. Júliusban három meccset vív a csapat, nevezetesen a Köln, a Zalaegerszegi TE és az Olympique Marseille ellen.

A Milan legutóbb 12 évvel ezelőtt, 2010-ben vett részt a Gamper-kupán, akkor a Camp Nouban David Villa és Filippo Inzaghi góljával 1-1-es döntetlennel zárult a rendes játékidő, majd tizenegyespárbajban 3-1-re nyert a Barca. Ezen kívül a Rossoneri korábban két alkalommal meccselt a trófeáért: 1986-ban a negyedik helyen végzett, 2004-ben pedig 2–1-es vereséget szenvedett a katalán házigazdától.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések