A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

163 alkalommal riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt héten


A riasztásokból 71 műszaki mentés volt – közölte a katasztrófavédelem.


Tűz keletkezett egy társasház harmadik emeleti erkélyén Miskolcon, a Baross Gábor úton június 07-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy magasbólmentő járművel vonultak a háromemeletes épülethez. Az egységek gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül elfojtották a lángokat, a tűz nem terjedt át a lakásra. Az eset során nem történt sérülés.

Villámcsapás miatt gyulladt ki egy lakatlan családi ház tetőszerkezete Sajóbábonyban, a Kossuth úton június 08-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugarat vetettek be a tűz ellen, amely hat négyzetméteren érintette a tetőt. Az egység átvizsgálta az ingatlant, az eset során senki sem sérült meg.

Egy melléképülettel és garázzsal egybeépített családi ház tetőszerkezete égett Tornyosnémetiben, a Gazdasor úton június 12-én. A tűzesethez az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely a melléképületben és a garázsban tárolt anyagokra is átterjedt. A felújítás alatt álló ingatlanban senki sem tartózkodott, az eset során nem történt sérülés.

Tetejére borult egy személygépkocsi a Novajidrány határában lévő vasúti átjárónál június 12-én. Az encsi hivatásos tűzoltók kiemelték a sofőrt az autóból, átadták a mentőknek, majd levontatták a kocsit a sínekről és áramtalanították a járművet.

Bálák gyulladtak meg egy nyitott tároló alatt Harsány külterületén június 12-én. A tűzesethez Miskolcról és Mezőkövesdről vonultak a hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és két vízszállító járművel. A tűz körülbelül százötven darab bálát érintett. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral fojtották el a lángokat és oltották el az izzó takarmányt. A tűzben a tároló szerkezete nem rongálódott meg és sérülés sem történt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések