A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Ha találkozom Putyinnal, tűzszünet lesz


Az ukrán elnök úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nyilvánosan el kellene köteleznie magát a tűzszünet mellett. 

Az ukrán elnök a Wall Street Journal vezérigazgatójának ülésén elmondta: egyelőre nem látja, hogy Oroszország abba akarná hagyni az ellenségeskedést. Az oroszok szerint pedig pont fordítva van, az ukránoknak nem engedik az amerikai gazdáik, hogy békét kössenek.

A komikus felhívta a figyelmet arra, hogy Mariupolban még mindig folynak ágyúzások és bombázások. Zelenszkij úgy véli, hogy csak akkor lehet fegyverszünetet kötni, ha találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ha találkozunk Putyin elnökkel, akkor tűzszünet lesz. Mert különben nem lesz találkozó. És akkor talán személyesen is megegyezünk. Személyesen el kell köteleznie magát a tűzszünet mellett

– mondta Zelenszkij.

Az ukrán elnök ugyanakkor megjegyezte: a tűzszünet nem jelenti azt, hogy az orosz csapatok ott maradhatnak, ahol most vannak, és lesz némi befagyott konfliktus – írja az Unian.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések