Hirdessen itt

Visszalépett a jobbikos, akinek élettársát meg akarták kúrni a disznóvágáson


A politikus eredetileg alelnök-jelölt volt, ám visszavonta a jelöltségét.

Elnököt és elnökséget választottak a Jobbik Magyarországért Mozgalom XXIV., nem sajtónyilvános kongresszusán szombaton. Az már korábban kiderült, hogy a pártot a következő két évben is a Jakab Péter vezeti, akit a küldöttek 71,4 százaléka támogatott. Ellenfele, Stummer János a voksok 27,8 százalékát kapta meg.

Elnökhelyettesnek – a szavazatok 88 százalékával – Potocskáné Kőrösi Anitát választották meg. Az országos választmány elnöke Szabó Gábor lett a voksok 90,67 százalékával.

Alelnök lett Ander Balázs (87,3%), Z. Kárpát Dániel (63,5%), Lukács László György (57,2%), Dudás Róbert (55%), Kvárik Anita (50,4%) és Magyar Zoltán (49,6%).

A hat alelnöki tisztségért eredetileg 13-an indultak, ám Szilágyi György a jelöltségét időközben visszavonta. Szilágyi péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a Jobbikban jó emberek is vannak, ám sokakban csalódott az elmúlt időben, és végig kell gondolnia, hogy akarja-e folytatni a közös munkát.

A Bors csütörtökön az ő élettársáról írta meg, hogy a Jobbik egy tavaly év végi rendezvényén – amelyen a párt vezető politikusai voltak jelen – egy volt polgármester megpróbálta megerőszakolni. A lap azt is állította, hogy Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni a történteket. Szilágyi, aki eddig alelnök volt a pártban, megerősítette, hogy az eset megtörtént, és elmondta, hogy vizsgálat csak azután indult az ügyben, hogy a sértett nemrég az etikai bizottsághoz fordult, miután az elnökség nem lépett.

A hírre Jakab Péter úgy reagált: kormánymédia a párt hétvégén esedékes tisztújítására időzítette a botrányt, ő pedig jogi lépéseket fog tenni. Az erőszakkal hírbe hozott politikus tagad és feljelentést tesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések