A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varju László: A kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért!


A DK-s politikus szerint az élelmiszerdrágulást Orbán Viktor és Matolcsy György hozták össze az elmúlt hónapokban.


Már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, a kormánynak pedig vállalnia kell a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, alelnöke az MTI-vel szerdán.

Varju László közleményében azt írta, mára húsz éve nem látott magasságokba tört az infláció, a követhetetlen élelmiszerdrágulás pedig a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint oda vezetett, hogy az emberek kevesebb élelmiszert vásárolnak.   

„Sok embernek már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, így sok család kosarából kimarad a hús, a zöldség vagy a kávé. Az élelmiszerdrágulás okai között elsődleges helyen szerepel minden idők leggyengébb magyar forintja, amit Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök hoztak össze az elmúlt hónapokban” – írta a politikus. Varju László megjegyezte: itt az ideje, hogy a kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések