A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: Európa hosszú ideje lejtmenetben van


Ma ünnepeljük Európa napját, ami lehetőség arra is, hogy számot adjunk az Európa jövőjére vonatkozó víziónkról is – írja Varga Judit legutóbbi Facebook-bejegyzésében.


„Az erről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen hazánk az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, míg több mint nyolcszáz eseményével a párbeszéd legaktívabb tagjai voltunk.”

Uniós szinten azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt, melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket


– kezdte Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.

Gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére. Európa hosszú ideje lejtmenetben van. És miközben olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót. Ezt nem engedhetjük meg! Mi, magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért! 


– olvasható az igazságügyi miniszter írásában.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések